Termometry ze szpikulcem do pomiaru temperatury m.in. mięsa i płynu

Z sondą ze stali nierdzewnej. Zastosowanie: przemysł rolno- spożywczy, przygotowanie i magazynowanie żywności, chłodnie, laboratorium.
Zakres pomiaru -50°C + 300°C, dokładność +/-1°C, funkcja HOLD, MAX/MIN.

Czujnik na przewodzie, zakres pomiaru -50°C + 200°C, dokładność +/-0,1°C, funkcja HOLD, MAX/MIN, atest PZH, świadectwo wzorcowania wystawione przez producenta. Specjalna konstrukcja sondy wykonanej ze stali kwasoodpornej przystosowana jest do szybkiego pomiaru temperatury mięsa, mleka i ich przetworów. Termometr posiada dwa przyciski ON/OFF – włącz/wyłącz oraz drugi który przełączając posiada funkcje
– MEM umożliwia zapamiętanie aktualnego pomiaru temperatury
– MAX pokazuje maksymalną temperaturę
– MIN pokazuje minimalna temperaturę .
Sonda ST01 zaopatrzona jest w przewód przyłączeniowy o długości 1 m w którą wbudowany jest krzemowy czujnik temperatury. Wynik pomiaru wyświetlany jest na 4 elementowym wyświetlaczu ciekłokrystalicznym, którego czwarta cyfra podaje dziesiątą część stopnia. Cyfrowy miernik temperatury jest bardzo wygodnym przyrządem, jego małe wymiary oraz mała masa umożliwiają użycie termometru w każdych warunkach.
Do załączania i wyłączania termometru zastosowano nowoczesną klawiaturę foliową, która w pełni zabezpiecza termometr przed przedostatnim się do wnętrza płynów takich jak woda, mleko, tłuszcze itp. Termometr zasilany jest z jednej baterii litowej 1/2xAA , która wystarczają na ok.3 lat pracy przyrządu. Stan zużycia baterii jest automatycznie kontrolowany, pojawienie się w lewym górnym rogu wyświetlacza komunikatu LOBAT świadczy o nadmiernym rozładowaniu baterii, baterię należy wymienić na nową.

Wymiar obudowy: 45 x 100 x 19 mm

Nazwa towaru: Uchwyt do termometrów

Numer katalogowy: LT
Uchwyt mocujący z możliwością zabezpieczenia kłódką. Uchwyt może chronić urządzenie przed uszkodzeniem mechanicznym, niepożądanym działaniem innych osób.Uchwyt umożliwia zamontowanie mierników TERMIK, TERMIKPLUS oraz termometrów DT1, DT2.

Termometr ST-80 przeznaczony jest do stosowania w przemyśle spożywczym do kontroli i pomiaru temperatur w zakresie od -50°C do 200°C. Dokładność pomiaru +/-0,1°C. Termometr posiada funkcję HOLD, MAX/MIN, atest PZH, świadectwo wzorcowania wystawione przez producenta. Wykonany jest w specjalnej obudowie przemysłowej z tworzywa ABS o dużej wytrzymałości mechanicznej. W konstrukcji termometru zastosowano specjalne uszczelnienia, dzięki czemu odporny jest na kurz, brud i wodę. Specjalna konstrukcja sondy wykonanej ze stali kwasoodpornej przystosowana jest do szybkiego pomiaru temperatury mięsa, mleka i ich przetworów.

Termometr posiada przyciski:
– ON/OFF – włącz/wyłącz
– HOLD – zapamiętuje aktualny pomiar
– ERASE – kasuje zapamiętane pomiary
– MAX – pokazuje maksymalną temperaturę
– MIN – pokazuje minimalna temperaturę

– wymiar obudowy: 150x82x29 mm

Numer katalogowy: TMST80 – termometr bez Świadectwem Wzorcownia PCA

Numer katalogowy: TMST80+ŚW – termometr ze Świadectwem Wzorcownia PCA

 

Termometr elektroniczny ST-80 – czujnik na przewodzie, długość sondy 12 cm

Numer katalogowy: TMST80L – termometr bez Świadectwa wzorcowania PCA

Numer katalogowy: TMST80L+ŚW – termometr ze Świadectwem Wzorcownia PCA

 

Termometr elektroniczny ST-80 – czujnik na przewodzie, długość sondy 30 cm

Termometr spożywczy – testo 103

 

Termometr spożywczy testo 103 ma niewiele ponad 11 cm, dzięki czemu jest najmniejszym składanym termometrem do żywności w swojej klasie. Niewielkie rozmiary pozwalają na schowanie go w każdej kieszeni, a możliwość złożenia sondy pomiarowej zapewnia bezpieczne przechowywanie, bez niebezpieczeństwa skaleczenia czy zranienia użytkownika.

 

Termometr spożywczy testo 103 – idealny do kontroli bezpieczeństwa żywności

 

Termometr do żywności testo 103 może być używany wszędzie tam gdzie żywność jest sprzedawana, przechowywana i wytwarzana. Jest idealny do kontroli jakości dostaw, bezpieczeństwa żywności w cateringu, gastronomii, w tym punktach szybkiej obsługi, stołówkach, kuchniach przemysłowych, restauracjach, a także w chłodniach i supermarketach w celu kontroli granicznych wartości temperatury.
Termometr HACCP testo 103, dzięki cienkiej ale jednocześnie wytrzymałej sondzie pomiarowej idealnie nadaje się do wyrywkowych pomiarów produktów spożywczych, nie pozostawiając praktycznie żadnego śladu po wbiciu sondy.
Co więcej, termometr umożliwia także pomiar wewnątrz produktów spożywczych nawet gdy sonda jest złożona pod kątem 30°. Jest to idealne – a często konieczne – rozwiązanie w sytuacji gdy nie ma możliwości przeprowadzenia pomiaru przy w pełni rozłożonej sondzie     np. ze względu na sposób  ułożenia partii produktów w magazynie.
Po zakończeniu pomiarów wystarczy złożyć sondę i schować termometr do kieszeni. Termometr do żywności testo 103 jest nie tylko zgodny z HACCP i spełniający normę EN 13485, ale także posiada klasę ochrony IP55, co czyni go idealnym termometrem do zastosowania w przemyśle spożywczym. 

Zakres dostawy

Termometr spożywczy testo 103 ze składaną sondą pomiarową, instrukcja obsługi, fabryczny protokół kalibracyjny, baterie.

 

Pomiar temperatury – NTC

Zakres pomiarowy

-30 do +220 °C

Dokładność

±0,5 °C (-30 do +99,9 °C)

±1,0 % mierz.wart. (+100 do +220 °C)

Rozdzielczość

0,1 °C

Czas reakcji t99

T99 = 10 sek. (Measured in moving liquid)

Ogólne dane techniczne

Waga

46 g (including battery)

Wymiary

189 x 35 x 19 mm (ze złożoną sondą)

115 x 35 x 19 mm (probe folded away)

Temperatura pracy

-20 do +60 °C

Obudowa

ABS

Klasa zabezpieczenia

IP55

Product colour

white

Długość próbnika

75 mm

Długość końcówki próbnika

22 mm

Średnica sondy

3 mm

Średnica końcówki sondy

2,3 mm

Szybkość pomiaru

0,5 sek.

Włącz/wyłącz

z mechanizmem rozkładania (ca. 30°) / Auto Off po 60 min

Standardy

Angielski-13485

Typ baterii

2 baterie litowe (CR2032)

Żywotność baterii

300 h (at +25 °C)

Wyświetlacz

LCD

Rozmiar wyświetlacza

1-liniowy wyświetlacz

Podświetlenie wyświetlacza

bez podświetlenia

Temperatura składowania

-30 do +70 °C

Treść Zakładki

Wodoodporny termometr spożywczy testo 104

Wodoodporny termometr do żywności testo 104 charakteryzuje się wytrzmałym, metalowym mechanizmem składania sondy, pokrytą gumą, antypoślizgową powłoką rękojeści oraz precyzyjnym, stabilnym sensorem temperatury. Dzięki temu jest idealnym termometrem HACCP do kontroli bezpieczeństwa żywności w przemyśle spożywczym.

Wodoodporny termometr HACCP do kontroli bezpieczeństwa żywności w przemyśle spożywczym.

Pomiar temperatury odgrywa ważną rolę w kontroli jakości żywności, dokumentacji łańcucha chłodniczego oraz spełnianiu wymogów sanitarnych. Termometr spożywczy testo 104 umożliwia szybki i precyzyjny pomiar temperatury podczas produkcji, magazynowania i przetwarzania żywności.
Wodoodporny termometr HACCP testo 104, dzięki cienkiej ale jednocześnie wytrzymałej sondzie pomiarowej idealnie nadaje się do wyrywkowych pomiarów w żywności o konsystencji ciekłej, półstałej i lepkiej, nie pozostawiając praktycznie żadnego śladu po wbiciu sondy.

Umożliwia także pomiar wewnątrz produktów spożywczych nawet gdy sonda jest złożona pod kątem 30°. Dzięki temu pozwala na przeprowadzenie pomiaru w trudno dostępnych miejscach.
Testo 104 jest jedynym składanym termometrem do żywności, który może być czyszczony pod bieżącą wodą. Wytrzymały, metalowy mechanizm składania sondy umożliwia bezpieczne przechowywanie termometru po zakończeniu pomiaru
Dodatkową, praktyczną cechą termometru HACCP testo 104 jest to, że jest on dostarczany z kompletem kolorowych pasków samoprzylepnych, umożliwiających przypisanie miernika do poszczególnych osób lub wybranych miejsc pomiarowych.

Wodoodporny termometr spożywczy testo 104 jest nie tylko zgodny z HACCP i spełniający normę EN 13485, ale także posiada klasę ochrony IP65, co czyni go idealnym termometrem do zastosowania w przemyśle spożywczym. 

Zakres dostawy

Termometr spożywczy testo 104 ze składaną sondą pomiarową, instrukcja obsługi, fabryczny protokół kalibracyjny, komplet kolorowych pasków samoprzylepnych, baterie.

Pomiar temperatury – NTC

Zakres pomiarowy

-50 do +250 °C

Dokładność

±1,0 °C (-50 do -30,1 °C)

±0,5 °C (-30 do +99,9 °C)

±1 % mierz.wart. (+100 do +250 °C)

Rozdzielczość

0,1 °C

Czas reakcji t99

T99 = 10 sek. (measured in moving liquid)

Ogólne dane techniczne

Wymiary

265 x 47 x 20 mm (ze złożoną sondą)

163 x 47 x 20 mm (probe folded away)

Temperatura pracy

-20 do +60 °C

Obudowa

ABS / ABS-PC z włókna szklanego

Klasa zabezpieczenia

IP65

Product colour

white

Długość próbnika

102 mm

Długość końcówki próbnika

32 mm

Średnica sondy

3 mm

Średnica końcówki sondy

2,3 mm

Szybkość pomiaru

0,5 sek.

Inne zalety

Auto Hold, Hold, Min / Max

Standardy

Angielski-13485

Wytyczne EU

2004/108/EG

Typ baterii

2 baterie AAA

Żywotność baterii

100 h (at +25 °C without display illumination)

Wyświetlacz

LCD

Rozmiar wyświetlacza

1-liniowy wyświetlacz

Podświetlenie wyświetlacza

podświetlany

Temperatura składowania

-30 do +70 °C

Waga

165 g (incl. batteries)

  •  
  •  

Treść Zakładki

Termometr spożywczy testo 106 zestaw, to praktyczny i wiarygodny przyrząd pomiarowy. Termometr z sondą testo 106, spełniający normę EN 13485 i HACCAP jest nieodzownym miernikiem do kontroli bezpieczeństwa żywności.

Termometr spożywczy testo 106 – zalety:

Zgodny z HACCP termometr spożywczy  testo 106, jest idealnym przyrządem do pomiaru temperatury produktów spożywczych.
–    Bardzo szybki wynik pomiarowy – 2 pomiary temperatury na sekundę
–    Alarm akustyczny z diodą alarmową
–    Bardzo cienka i zarazem wytrzymała końcówka pomiarowa sondy, sprawia, że nakłucia produktu spożywczego są prawie niewidoczne
–    Automatyczne rozpoznawanie końca pomiaru Auto – Hold 

Praktyczne akcesoria:

Futerał ochronny TopSafe:
– Wodoszczelny, można myć w zmywarce
– IP67
– Termometr spożywczy z futerałem ochronnym TopSafe,  zgodny z  EN 13485
Nasadka ochronna na sensor:
–    Chroni końcówkę pomiarową sondy przed uszkodzeniem
–    Idealnie zabezpiecza termometr podczas składowania 

 

Zakres dostawy

1x testo 106 — termometru spożywczy HACCP w zestawie z futerałem ochronnym TopSafe, klipsem mocującym z pokrywą ochronną sondy, bateriami, protokołem kalibracjyjnym i instrukcją obsługi.

Pomiar temperatury – NTC

Zakres pomiarowy

-50 do +275 °C

Dokładność

±1 % mierz.wart. (+100 do +275 °C)

±0,5 °C (-30 do +99,9 °C)

±1,0 °C (-50 do -30,10 °C)

Rozdzielczość

0,1 °C

Czas reakcji t99

T99 = 10 sek. (measured in moving liquid)

Szybkość pomiaru

0,5 sek.

Ogólne dane techniczne

Wymiary

218 x 34 x 20 mm

Temperatura pracy

-20 do +50 °C

Obudowa

ABS

Klasa zabezpieczenia

IP67 z futerałem TopSafe

Product colour

white

Długość próbnika

55 mm

Długość końcówki próbnika

17 mm

Średnica sondy

3 mm

Średnica końcówki sondy

2,3 mm

Standardy

Angielski-13485

Typ baterii

2 x 3V baterie guzikowe (CR 2032)

Żywotność baterii

350 h

Wyświetlacz

LCD

Rozmiar wyświetlacza

1-liniowy wyświetlacz

Podświetlenie wyświetlacza

not illuminated

Temperatura składowania

-40 do +70 °C

Waga

80 g

Treść Zakładki

Termometr dla przemysłu spożywczego (HACCP) testo 106

Testo 106 wraz z wodoszczelnym futerałem ochronnym TopSafe (należy zamówić  oddzielnie),  spełnia normę EN 13485 i HACCP. Alarm akustyczny z diodą alarmową, po przekroczeniu wartości granicznych (indywidualnie ustawianych).

Końcówka pomiarowa sondy, o średnicy 2,2 mm, sprawia, ze nakłucia produktu spożywczego są prawie niewidoczne. Automatyczne rozpoznawanie końca pomiaru (Auto-Hold)


Termometr dla przemysłu spożywczego (HACCP) testo 106

Precyzyjny termometr do żywności testo 106 dokonuje 2 pomiarów na sekundę. Dzięki temu, termometr spożywczy jest doskonałym narzędziem pomiarowym do kontroli jakości dostaw, bezpieczeństwa żywności w cateringu, gastronomii, kuchniach przemysłowych itd.

 

Termometr spożywczy testo 106 – oferuje:

Termometr do żywności  testo 106 z sondą temperatury NTC jest bardzo dokładnym przyrządem pomiarowym. Użytkownik może samodzielnie ustawiać w przyrządzie wartości graniczne temperatury. W przypadku ich przekroczeń, termometr spożywczy generuje alarm akustyczny z diodą alarmową. Oznacza to, że użytkownik natychmiast dostaje informacje o osiągnięciu wartości granicznych  temperatury przez produkt. Dodatkową, bardzo praktyczną funkcją jest automatyczne rozpoznawanie końca pomiaru (Auto-Hold).

Termometr spożywczy wraz z futerałem ochronnym TopSafe (należy zamówić oddzielnie), jest wodoszczelny (IP 67) oraz spełnia normę EN 13485 oraz HACCP.

Spełnienie bardzo restrykcyjnych norm HACCP i EN 13485 przez termometr spożywczy testo 106, daje gwarancje, że pomiary dokonywane prze użytkownika są prawidłowe.

 

Zakres dostawy

Termometr spożywczy testo 106 wraz z futerałem,  bateriami oraz fabryczny protokół kalibracji.

Pomiar temperatury – NTC

Zakres pomiarowy

-50 do +275 °C

Dokładność

±1 % mierz.wart. (+100 do +275 °C)

±0,5 °C (-30 do +99,9 °C)

±1,0 °C (-50 do -30,1 °C)

Rozdzielczość

0,1 °C

Czas reakcji t99

T99 = 10 sek. (Measured in moving liquid)

Szybkość pomiaru

0,5 sek.

 

 

Wymiary

218 x 34 x 20 mm

Temperatura pracy

-20 do +50 °C

Obudowa

ABS

Klasa zabezpieczenia

IP67 z futerałem TopSafe

Product colour

white

Długość próbnika

55 mm

Długość końcówki próbnika

17 mm

Średnica sondy

3 mm

Średnica końcówki sondy

2,3 mm

Szybkość pomiaru

5 sek.

Standardy

Angielski-13485

Typ baterii

2 x 3V baterie guzikowe (CR 2032)

Żywotność baterii

350 h

Wyświetlacz

LCD

Rozmiar wyświetlacza

1-liniowy wyświetlacz

Podświetlenie wyświetlacza

no

Temperatura składowania

-40 do +70 °C

Waga

80 g

Treść Zakładki